Garage Wieman Mercedes specialist

APK alle merken auto's

De APK, voor de meeste auto's een jaarlijks terugkerend ritueel. Alleen voor auto's ouder dan 30 jaar geldt dat ze eens per 2 jaar gekeurd moeten worden. Garage Wieman verzorgt de APK voor alle merken personenauto's, bedrijfswagens en vrachtwagens tot 3500 kg. Wij zijn een officieel door de RDW erkend APK keuringsstation en beschikken over alle benodigde apparatuur om de APK grondig en correct uit te voeren. Dat houdt onder andere in dat we de viergastest voor benzinemotoren uitvoeren en en een roetmeting of uitleestest voor dieselmotoren.

Wat wordt gecontroleerd bij de APK-keuring? In elk geval de wielen, banden en remmen en de stuurinrichting. We lopen de carrosserie na op zwakke plekken, testen de verlichting, de wielophanging, spiegels en claxon. En ook de uitlaat, de vergrendeling, de autogordels en de kwaliteit van uw voorruit, kortom alle voorzieningen die belangrijk zijn voor de veiligheid. Veel mensen zien de APK als een lastige klus die soms tot reparatie en dus extra kosten leidt. Maar een APK is ook van belang voor uw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers.

Alle APK-keuringen bij Garage Wieman gaan op afspraak. Mocht uw auto niet voldoen aan de eisen van de APK-keuring, dan vertellen we u precies wat eraan schort en kunnen zo nodig de reparatie uitvoeren en een herkeuring doen.

APK Vrachtwagenbrug tot 3500kg

Wij verzorgen ook de APK voor campers, bedrijfswagens en vrachtwagens. We beschikken over een vrachtwagenbrug voor vrachtwagens tot 3500 kg. We hebben veel ervaring met de APK voor vracht- en bedrijfswagens, met laadklepmetingen en ijken van uw tachograaf. Verder controleren we ook uw voertuigregistratie en of de bedrijfswagen aan de juiste milieueisen voldoet.